Hotell- och turismprogrammet är ett yrkesprogram som vänder sig till dig som vill arbeta med människor i en tempofylld och omväxlande bransch. Det här programmet är ett bra val för dig som vill arbeta med hotell- och konferensverksamhet.

Inriktning Hotell och konferens

Inriktningen hotell och konferens ska ge kunskaper för arbete inom ett hotells olika avdelningar och inom konferensverksamhet. Den ska ge fördjupade kunskaper i service och bemötande samt förmåga att organisera, planera och genomföra möten och evenemang.

Inriktningen kan till exempel leda till arbete i reception samt med våningsservice, konferens, mässor, evenemang och försäljning.

Arbetsplatsförlagt lärande

I utbildningen ingår minst 15 veckors Arbetsplatsförlagt lärande (APL). I dagsläget har vårt program utökad APL varav fem veckor är förlagda till årskurs två och 13 veckor till årskurs tre.

På skolan arbetar vi aktivt med att knyta APL-platser till oss, en del finns lokalt i Gävle medan andra finns lite längre bort, både nationellt och internationellt. Dianamar, ett charmigt pensionat i Albufeira, Portugal och All Inclusive hotellet Suit Princess på Gran Canaria är två exempel på våra internationella APL-platser som skolan arrangerar och bekostar för våra elever i årskurs tre.

Det här programmet är ett yrkesprogram där du tar en yrkesexamen.

Nytt från och med höstterminen 2017

Du som börjar på ett yrkesprogram hos oss hösten 2017 kommer att få grundläggande högskolebehörighet. 

Vill du veta mer –  prata med din studie- och yrkesvägledare.

Hjälp oss att förbättra denna sida genom att klicka på någon av knapparna nedan. Dina synpunkter är viktiga för oss.

Hittade du den information du sökte?