Nu kan du bli gymnasieingenjör som utvecklare inom GIS på Polhemsskolan i Gävle.

Vad är en gymnasieingenjör?

En gymnasieingenjör är ett fjärde yrkesinriktat påbyggnadsår på teknikprogrammet som gör att du kan få ett arbete efter skoltiden. Det fjärde året är framtaget i nära samarbete med de regionala företagen.

Så här är T4 upplagd

Under din utbildning kommer du att lära dig hur man gör mobilappar, webbapplikationer och andra slags applikationer med de tekniker som används bland företagen idag. Du har naturligtvis tillgång till moderna datorer och enheter i ditt arbete. Du läser totalt 900 gymnasiepoäng, varav 100 poäng är i form av ett examensarbete som du utför i slutet av din utbilding.

Om du vill se hur kurser är upplagda så ligger poängplanen här till höger. Vill du veta mer om T4 så finns det att läsa hos Skolverket.

Så här arbetar vi

Gymnasieingenjörsutbildningen är anpassad efter de behov näringsliv och företag i regionen har. Du kommer därför att varva praktik med teori och lösa problem som kommer från samarbetande företag. Minst tio veckor av din utbildning kommer att ske i form av arbetsplatsförlagt lärande (APL) där du har goda möjligheter att knyta nya kontakter med olika arbetsgivare och prova på ett arbete som utvecklare. Du kommer att arbeta projektbaserat och tillsammans med dina studiekamrater lösa verkliga uppdrag.

Efter T4

Du kommer att kunna söka arbete som programmerare, utvecklare efter att du fullgjort din utbilding, men du kan lika gärna välja att studera vidare på högskolan och kommer då att vara mycket väl förberedd för dina fortsatta studier.

Ansökan

Du kan söka utbildningen om du har avgångsbetyg från Teknikprogrammet eller motsvarande. Dina studier måste påbörjas senast det kalenderår du fyller 22 år. Du är berättigad till studiebidrag eller studiemedel. 

Skicka din ansökan via mail till mats.ring@gavle.se senast den 15 april 2017. I ansökan behöver du ange följande (ansökninshandlingar finns i menyn till höger):

  • Ditt fullständiga namn
  • Din adress och hemkommun
  • Ditt personnummer

Är du sökande utanför Gävle kommuns antagningsområde skall du söka via din hemkommuns intagningskansli.

Kontakt

Behöver du mer information eller fråga något, tveka inte att kontakta:

Studievägledare Mats Ring

mats.ring@gavle.se eller 070-082 64 49

Projektledare Andreas Starborg

andreas.starborg@gavle.se eller 070-730 49 44

Hjälp oss att förbättra denna sida genom att klicka på någon av knapparna nedan. Dina synpunkter är viktiga för oss.

Hittade du den information du sökte?