Inriktningen Design och produktutveckling är en av fyra inriktningar på Teknikprogrammet. Den ska ge kunskaper om och färdigheter i design och produktutveckling där datorstyrd design samt konstruktion är centrala. Den ska också behandla designprocess och designmetodik.

Så här är inriktningen upplagd

Inför år 3 kan du välja mellan tre programfördjupningar. Antingen väljer du att läsa mer matematik och fysik eller så väljer du att fördjupa dig mer inom design och produktutveckling. Den tredje fördjupningen är ett paket som innehåller de kurser som finns i den femte nationella inriktningen Produktionsteknik.

Så här arbetar vi

Du får arbeta praktiskt estetiskt kopplat till mer teoretiska studier. Vi arbetar både för hand och i datorn. Du får en bred behörighet inför högskolestudier och kan, om du satsar hårt, utvecklas inom bildområdet så att du är väl förberedd att göra arbetsprover till arkitekt- och designutbildningar.

Vi varvar teoretiskt och praktisk estetiskt arbete och du får en bra grund för fortsatta studier.

Du får en bred behörighet inför högskolestudier och kan, om du satsar hårt, utvecklas inom bildområdet så att du är väl förberedd att göra arbetsprover till arkitekt- och designutbildningar.

Efter gymnasiet

Våra elever som gått ut går idag att återfinna exempelvis på högskolan i Luleå där de läser civilingenjörsprogram med inriktning mot produktdesign eller arkitektur. I Eskilstuna på produktdesignutbildning, i Gävle på design- och träteknik eller materialteknik samt på KTH:s och Chalmers arkitektutbildningar.

Vi har även elever som studerar till exempelvis socionomer, så oavsett om du vill gå vidare inom design- och arkitekturutbildningar eller om du har siktet inställt på helt andra studier kan teknikprogrammets designinriktning ge dig en varierad undervisning under gymnasietiden.

Hjälp oss att förbättra denna sida genom att klicka på någon av knapparna nedan. Dina synpunkter är viktiga för oss.

Hittade du den information du sökte?