Inriktningen frisör ger dig kunskaper om och färdigheter i olika behandlingar, tekniker och hantering av verktyg. Du får också kunskaper om material som förekommer inom branschen.

Inriktningen kan leda till arbete inom frisörbranschen.

Så här är inriktningen upplagd

På frisörinriktningens salonger växlar du mellan att arbeta på övningshuvuden, modeller och kunder. Du tränas i kundpsykologi och service för att kunna bemöta alla typer av kunder på bästa sätt när du ska ut på din arbetsplats. Ditt arbetsplatsförlagda lärande kommer du att göra på ett företag med utbildade handledare. Vi har ett mycket bra samarbete med frisör- och modebranschen och vår branschorganisation.

Så här arbetar vi

Fokus ligger på dig som person och dina personliga egenskaper, vilket vi lyfter fram under utbildningstiden och som ligger till grund för din utbildning.

Vi på frisörinriktningen anpassar utbildningen efter modet, med en modernt anpassad baskunskap som grund.

För att nå bra resultat är det viktigt att arbeta med aktuella produkter och material. Hår, make up, design och de olika trender som modet har vävs in i olika stylingprojekt under utbildningstiden. Kunskaper om färg, form och stil ingår i de olika kurserna som du arbetar praktiskt med.

Kommunikation är en viktig del av din framtid som frisör. Därför ingår kommunikation i dina yrkesämnen, där du även får lära dig reflektera.

Vi har ett entreprenöriellt förhållningssätt, med fokus på helhetssynen av människan.

Hjälp oss att förbättra denna sida genom att klicka på någon av knapparna nedan. Dina synpunkter är viktiga för oss.

Hittade du den information du sökte?