2 november 2020

Polhemsskolan stärker möjligheterna till kunskapsutveckling för framtidens behov – 3 november invigs skolans nya datahall.

Datahallen är ett resultat av det samarbete som Gävle och Sandvikens kommun har startat med Microsoft för att bland annat utveckla IT- och teknikutbildningarna. Genom samarbetet har Microsoft donerat utrustning till en datahall på Polhemsskolan för att utbildningen på gymnasienivå ska ha möjlighet att nå de krav på teknisk miljö som krävs för en avancerad IT-utbildning. 

- Utrustningen ger oss nya möjligheter i undervisningen på El-och energiprogrammets inriktning Dator och kommunikationsteknik. Vi får en utbildningsmiljö där lärandet sker i skarpa miljöer i ett serverlabb av världsklass, säger biträdande rektor Jonas Johannesson.

Högkvalitativa lärmiljöer är också en av förutsättningarna för att Polhemsskolan ska kunna utbilda på den nivå som krävs av nätverksbranschen. Elever får inom ramen för den nya inriktningen möjligheter att göra branschledande certifiering inom CompTIA. En branschcertifiering som gör eleverna mer anställningsbara inom server och nätverksbranschen. Det är något som också kommer att stärka attraktionen för El-och energiprogrammets inriktning Dator och kommunikationsteknik vid valet till gymnasiet.

Hjälp oss att förbättra denna sida genom att klicka på någon av knapparna nedan. Dina synpunkter är viktiga för oss.

Hittade du den information du sökte?