Restaurang- och livsmedelsprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta i yrken kring måltiden nära kunder och gäster på exempelvis restaurang, bageri eller i butik.

Inriktningen bageri och konditori

Den här inriktningen ska ge dig kunskaper framför allt för arbete inom den hantverksmässiga delen av dessa näringar. Den ska ge de kunskaper som du behöver för såväl små- som storskalig verksamhet.

Inriktningen kan till exempel leda till yrken som bagare eller konditor.

Inriktningen kök och servering

Den här inriktningen ska ge dig kunskaper inom matlagning i offentlig eller privat restaurangverksamhet, servering och bararbete samt arbete inom besöksnäringen.

Inriktningen kan till exempel leda till yrken som kock, kallskänka, servitris eller servitör.

Fortsatta studier

Samtliga inriktningar kan leda till fortsatta studier på yrkeshögskola.

Hjälp oss att förbättra denna sida genom att klicka på någon av knapparna nedan. Dina synpunkter är viktiga för oss.

Hittade du den information du sökte?